Vijfde opstaporkest bij muziekvereniging Eensgezindheid

Muziekvereniging Eensgezindheid start in september voor de vijfde keer met het opstaporkest voor leerlingen van groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs.

 “Het doel is dat de leerlingen na een jaar blokfluitles gehad te hebben doorstromen naar een leerlingenorkest dat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardig  blaasorkest met veel jeugdleden”, meldt Eensgezindheid.

Met behulp van een sopraanblokfluit leren de leerlingen de eerste drie maanden de beginselen van het notenschrift, de blaastechniek, het samenspel enzovoort. Ook wordt er aandacht besteed aan het muzikale voorstellingsvermogen.

Lessen
In het opstaporkest wordt er wekelijks les gegeven op donderdag van 18.30-19.00 uur in het repetitielokaal van de vereniging aan De Oude Werf 18. De lessen worden gegeven door een ervaren onderwijzeres uit het basisonderwijs. Leerlingen ontvangen van de vereniging een blokfluit, studiemateriaal en een CD. Het orkest zal meewerken aan diverse concerten van zowel het leerlingen- als grootorkest.

Leerlingen van het opstaporkest kunnen na het opstapjaar overstappen op een ander (blaas)instrument en gaan na één jaar les al meespelen in het leerlingenorkest. Vanaf juni 2014 kunnen de leerlingen zich inschrijven bij de Muziekschool waar ze les kunnen krijgen op een instrument van de vereniging, zoals bijvoorbeeld trompet, trombone, klarinet, dwarsfluit, saxofoon of slagwerk.

Aanmelden
Inschrijving is vanaf heden mogelijk via het inschrijfformulier. De kosten bedragen 75 euro per jaar inclusief bruikleen van een blokfluit, muziek en een lessenaar. Meer informatie is te verkrijgen via telefoon 072-5334851.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.