Leerlingenorkest

Het Leerlingenorkest is een orkest dat is samengesteld uit een aantal HAFA-leerlingen (leeftijd variërend van ca. 8 tot 80 jaar) van Eensgezindheid die minimaal 1 jaar muziekles hebben gevolgd (via de Muziek- en Dansschool Heiloo of via een privédocent) en graag samen willen spelen in een klein orkest onder leiding van een echte dirigent.

Op deze wijze wordt het uiteindelijk mogelijk om ook met andersoortige (blaas)instrumenten als de trompet, bugel, saxofoon, hoorn, klarinet, bariton, bas, dwarsfluit en drums samen te spelen en daarmee de basis te leggen voor de doorstroming naar het grootorkest.

 

Foto: Jack Schaap
Foto: Jack Schaap

In het leerlingen orkest spelen ook een aantal leerlingen mee uit het grootorkest  die naast hun eigen blaasinstrument (bijvoorbeeld dwarsfluit) ook les krijgen op een ander blaasinstrument uit het orkest (bijvoorbeeld bugel) omdat deze leerlingen willen “switchen” in het grootorkest dan wel meerdere instrumenten willen leren bespelen.

Bij de repetities voor concerten wordt het leerlingenorkest ook muzikaal ondersteund door enkele ervaren muzikanten uit het grootorkest.  De repetities van het orkest zijn voornamelijk gericht op het samenspel en het plezier in het gezamenlijk oefenen. Afhankelijk van de behaalde resultaten en het eventueel behaalde A-diploma zal er vervolgens een overstap plaatsvinden naar het grootorkest. Uiteraard wordt er voor het leerlingenorkest passende vlotte muziek uitgekozen, zodat er ook met veel plezier geluisterd wordt naar de diverse optredens van dit orkest.

Het leerlingenorkest repeteert iedere donderdagavond van 19.00 tot 19.30 uur in de kantine van het bedrijfsgebouw “Ko Hartog” op de Oude Werf 18 (bedrijventerrein Ypestein) te Heiloo.

 

Altsaxen
Foto: Jack Schaap

 

Voor meer informatie over het Leerlingenorkest kunt u contact opnemen met het informatienummer 072 533 48 51 of je kan je aanmelden via onderstaand contactformulier.

Hier kan je je inschrijven voor het Leerlingenorkest, lees voor ons beleid inzake de AVG onze Privacy Policy

Achternaam

Voornaam

geboortedatum

Geboorteplaats

Postcode + adres

Woonplaats

Telefoon vast of mobiel

Je email

je schrijft zich in voor het instrument

Ik bezit een eigen instrument ja/nee
janee

Ik heb les op bovenstaand instrument
Ja, op de muziekschoolJa, via een privédocentNee, maar ik wil op lesAnders

Eventuele opmerking

Voer onderstaande code in
captcha

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.