Leerlingenorkest

Het Leerlingenorkest is een orkest dat is samengesteld uit een aantal HAFA-leerlingen (leeftijd variërend van ca. 8 tot 80 jaar) van Eensgezindheid die minimaal 1 jaar muziekles hebben gevolgd (via de Muziek- en Dansschool Heiloo of via een privédocent) en graag samen willen spelen in een klein orkest onder leiding van een echte dirigent.

Op deze wijze wordt het uiteindelijk mogelijk om ook met andersoortige (blaas)instrumenten als de trompet, bugel, saxofoon, hoorn, klarinet, bariton, bas, dwarsfluit en drums samen te spelen en daarmee de basis te leggen voor de doorstroming naar het grootorkest.

Foto: Jack Schaap
Foto: Jack Schaap

In het leerlingen orkest spelen ook een aantal leerlingen mee uit het grootorkest  die naast hun eigen blaasinstrument (bijvoorbeeld dwarsfluit) ook les krijgen op een ander blaasinstrument uit het orkest (bijvoorbeeld bugel) omdat deze leerlingen willen “switchen” in het grootorkest dan wel meerdere instrumenten willen leren bespelen.

Bij de repetities voor concerten wordt het leerlingenorkest ook muzikaal ondersteund door enkele ervaren muzikanten uit het grootorkest.  De repetities van het orkest zijn voornamelijk gericht op het samenspel en het plezier in het gezamenlijk oefenen. Afhankelijk van de behaalde resultaten en het eventueel behaalde A-diploma zal er vervolgens een overstap plaatsvinden naar het grootorkest. Uiteraard wordt er voor het leerlingenorkest passende vlotte muziek uitgekozen, zodat er ook met veel plezier geluisterd wordt naar de diverse optredens van dit orkest.

Voor meer informatie over het Leerlingenorkest kunt u contact opnemen met het informatienummer 072 533 48 51 of je kan je aanmelden via onderstaand contactformulier.

  Hier kan je je inschrijven voor het Leerlingenorkest, lees voor ons beleid inzake de AVG onze Privacy Policy

  Achternaam

  Voornaam

  geboortedatum

  Geboorteplaats

  Postcode + adres

  Woonplaats

  Telefoon vast of mobiel

  Je email

  je schrijft zich in voor het instrument

  Ik bezit een eigen instrument ja/nee

  janee

  Ik heb les op bovenstaand instrument

  Ja, op de muziekschoolJa, via een privédocentNee, maar ik wil op lesAnders

  Eventuele opmerking

  Voer onderstaande code in

  captcha

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.