Repertoire

De muziekcommissie bepaalt ruim voor aanvang van het concert welke muziekstukken er uitgevoerd gaan worden. Getracht wordt om voor een zo breed mogelijk publiek een zo’n aantrekkelijk mogelijk programma samen te stellen met zowel originele muziekstukken voor harmonie- en fanfareorkesten als voor het orkest geschreven arrangementen van bestaand repertoire. Daarnaast worden er ook regelmatig solowerken uitgevoerd voor diverse instrumenten met orkest. Bij gastoptredens van een koor, orkest of solist wordt er bovendien naar gestreefd enkele gezamenlijke stukken uit te voeren.

Regelmatig wordt er gewisseld van repertoire en worden er nieuwe stukken toegevoegd of worden weer ingenomen. Deze stukken zijn afkomstig uit onze eigen muziekbibliotheek, maar ook worden er regelmatig nieuwe stukken besteld bij de muziekuitgeverijen.

Het continu wisselende repertoire

Omdat het orkest een vaste bezetting heeft en er weinig verloop is van leden, blijft het voor hen een uitdaging om telkens weer nieuwe werken in te studeren. Ook voor het (vaste) publiek, is het natuurlijk interessant als het orkest telkens weer nieuwe werken ten gehore brengt. Het komt dat ook regelmatig voor, dat bepaalde stukken slechts éénmaal worden uitgevoerd tijdens een concert en vervolgens aan het eind van een periode, weer wordt ingenomen. Op bepaalde uitzonderingen na, komt het dan ook zelden voor dat er een stuk langer dan één jaar in de (zwarte) map blijft zitten. De stukken die vervangen dan wel opgeborgen worden voor een later tijdstip (bijvoorbeeld voor de kerstperiode) worden in de (rode) archiveringsmap opgeborgen waarna er door de commissie al dan niet besloten wordt het stuk definitief in het archief op te bergen.

Voor meer informatie over ons repertoire kunt u contact opnemen met het informatienummer 072 533 48 51 of via onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Voer onderstaande code in
  captcha

  Geef een antwoord

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.