Opstaporkest

Muzikale vorming in het Opstaporkest

In het opstaporkest leren de kinderen aan de hand van de blokfluit, boomwackers en klein slagwerk de beginselen van het samen muziek maken.

Er wordt veel aandacht besteedt aan muzieknotatie, maat, ritme, melodie en improvisatie. Ze leren hoe leuk het is om in een orkest te spelen en er samen iets moois van te maken, te luisteren naar elkaar en op elkaar te reageren of onder leiding van een dirigent te spelen.

Gedurende het traject maken de kinderen ook kennis met diverse blaasinstrumenten, zoals de klarinet, de saxofoon, trompet en trombone, zodat ze aan het eind van het Opstaporkest een bewustere keuze kunnen maken voor een ander blaas- of slaginstrument.

Een aantal keren zullen de kinderen hun prestatie op vrolijke wijze presenteren aan elkaar en aan hun ouders tijdens de les of op een concert.

Het opstaporkest duurt een schooljaar en is bedoeld voor kinderen van 8 -12 jaar.

Na het Opstaporkest krijgen de kinderen de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief muzieklessen te gaan volgen op de Muziek- en Dansschool Heiloo op een zelfgekozen instrument. Dit instrument krijgen de kinderen gratis in bruikleen van de vereniging. 

Na een ongeveer jaar muziekles gehad te hebben op Muziek- en Dansschool Heiloo worden de kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan het leerlingenorkest. Hier leren de kinderen in orkestverband  muziek te maken.

Lestijden

De lessen worden op geheel speelse wijze aangeboden en worden geleid door een ervaren professionele muziekdocent. In het opstaporkest wordt er wekelijks groepsgewijs les gegeven op donderdag van 19.00-19.30 uur in het repetitielokaal van de muziekvereniging in het clubgebouw van Kleurenpracht op Het Zevenhuizen 50 te Heiloo.

Iedere leerling ontvangt van de vereniging een sopraanblokfluit, aantrekkelijk studiemateriaal en een huiswerkschriftje.

Start en inschrijving

Het opstaporkest wordt in principe jaarlijks opgestart. Medio oktober 2021 gaat er bij minimaal 10 inschrijvingen een nieuw opstaporkest starten. Inschrijving is mogelijk via onderstaand contactformulier. De kosten voor deelname bedragen slechts € 105,- voor ca. 30 lessen per jaar.

NB  Ouders van leerlingen die deelnemen aan dit project worden verwezen naar de financiële ondersteuning die mogelijk wordt gemaakt door het Jeugdfonds Sport en Cultuur.  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig inkomsten, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Lees meer: https://jeugdfondssportencultuur.nl/over-ons/

Voor meer informatie over het opstaporkest kunt u contact opnemen met het informatienummer 072 533 48 51.  U  kunt uw kind aanmelden via onderstaand contactformulier.

  Inschrijfformulier Opstaporkest, lees voor ons beleid inzake de AVG onze Privacy Policy

  Achternaam leerling

  Voornaam leerling

  geboortedatum leerling

  Geboorteplaats leerling

  Postcode + adres leerling

  Woonplaats leerling

  De leerling zit op de volgende school

  De leerling zit in groep

  Telefoon vast of mobiel van ouder/voogd

  emailadres ouder/voogd

  Ik bezit een eigen blokfluit ja/nee

  janee

  Eventuele opmerking

  Voer onderstaande code in

  captcha

  Eén reactie

  1. Leuk dat het orkest weer gaat opstarten, 20 september naar ik meen?

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.