Opstaporkest

Muzikale vorming in het Opstaporkest

In het opstaporkest leren de kinderen aan de hand van de blokfluit, boomwackers en klein slagwerk de beginselen van het samen muziek maken.

Er wordt veel aandacht besteedt aan muzieknotatie, maat, ritme, melodie en improvisatie. Ze leren hoe leuk het is om in een orkest te spelen en er samen iets moois van te maken, te luisteren naar elkaar en op elkaar te reageren of onder leiding van een dirigent te spelen.

Boomwhackers zijn felgekleurde, lichtgewicht, plastic buizen van verschillende lengtes (30-65cm). Als je ermee tegen je hand, been, grond of voorwerp slaat komt er een toon uit. Elke kleur boomwhacker heeft een eigen  lengte en toonhoogte. Hier kun je horen hoe de boomwhackers klinken. De naam komt uit de combinatie van de Engelse woorden “to whack” (meppen) en “boom” (boem).

Gedurende het traject maken de kinderen kennis met diverse blaasinstrumenten, zoals de klarinet, de saxofoon, trompet en trombone, zodat ze aan het eind van het Opstaporkest een bewustere keuze kunnen maken voor een ander blaas- of slaginstrument.

Een aantal keren zullen de kinderen hun prestatie op vrolijke wijze presenteren aan elkaar en aan hun ouders tijdens de les of op een concert.

Het opstaporkest duurt een jaar en is bedoeld voor kinderen van 8 -12 jaar.

Muzieklessen

De lessen worden op geheel speelse wijze aangeboden en worden geleid door een ervaren professionele muziekdocent. In het opstaporkest wordt er wekelijks les gegeven op donderdag van 18.30-19.30 uur in het repetitielokaal van de muziekvereniging in het bedrijfsgebouw van Ko Hartog aan De Oude Werf 18 te Heiloo. Iedere leerling ontvangt van de vereniging een sopraanblokfluit, aantrekkelijk studiemateriaal en een huiswerkschriftje.

Start en inschrijving

Het opstaporkest wordt jaarlijks opgestart. Medio februari 2019 gaat er bij minimaal 10 inschrijvingen een nieuw opstaporkest starten. Inschrijving is mogelijk via onderstaand contactformulier. De kosten voor deelname bedragen slechts €95,- voor ca. 30 lessen per jaar.

 

NB Kinderen uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een vereniging, voor een sportieve of culturele activiteiten, kunnen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur meedoen van de gemeente Heiloo. Het fonds verstrekt geen geld aan ouders/verzorgers, maar betaalt het lidmaatschapsgeld en eventueel benodigdheden rechtstreeks aan de vereniging. Voor meer informatie klik hier.

Voor meer informatie over het opstaporkest kunt u contact opnemen met het informatienummer 072 533 48 51.  U  kunt uw kind aanmelden via onderstaand contactformulier.

  Inschrijfformulier Opstaporkest 2019, lees voor ons beleid inzake de AVG onze Privacy Policy

  Achternaam leerling

  Voornaam leerling

  geboortedatum leerling

  Geboorteplaats leerling

  Postcode + adres leerling

  Woonplaats leerling

  De leerling zit op de volgende school

  De leerling zit in groep

  Telefoon vast of mobiel van ouder/voogd

  emailadres ouder/voogd

  Ik bezit een eigen blokfluit ja/nee
  janee

  Eventuele opmerking

  Voer onderstaande code in
  captcha

  Eén antwoord op “Opstaporkest”

  1. Leuk dat het orkest weer gaat opstarten, 20 september naar ik meen?

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.