Grootorkest

Het grootorkest is een orkest met een bezetting van ca. 35 man en vrouw. Het orkest bestaat uit koperen en houten blaasinstrumenten, dat zeer transparant van klank is en toch beschikt over vele dynamische en kleuringsmogelijkheden. Al vele jaren verzorgt dit orkest concerten, serenades en andersoortige optredens binnen en buiten Heiloo.

Eensgezindheid wil de muziek voor harmonie- en fanfare orkesten op redelijk hoog niveau spelen en voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Daarom worden de concertprogramma’s altijd samengesteld volgens de formule: bekend en geliefd repertoire gecombineerd met nog te ontdekken muziek, zowel oorspronkelijke werken als arrangementen.

Het grootorkest van Eensgezindheid bestaat uit een enthousiaste groep mannen en vrouwen die als hobby het spelen op een koperen of houten blaasinstrument hebben. Deze leden komen voornamelijk uit Heiloo, maar ook steeds vaker de regio Noord Holland. Zij hebben allemaal een belangrijke plaats in het orkest op het instrumentarium dat je in harmonie- en fanfare-orkesten tegenkomt als op de trompet, de bugel, de (sopraan-, alt-, tenor- of bariton) saxofoon, de F-hoorn, de klarinet, de bariton, de (bas)trombone, de euphonium, de (bes-, es)bas, de dwarsfluit, de pauken en de drums.

Het instrumentarium is zodanig opgebouwd dat alle secties (bijv. de trompetgroep met 4 trompetten) in een juiste balansverhouding staan tot de andere secties. Zo ontstaan er in dit groeiende orkest steeds weer nieuwe vacatures (plaatsen) om op te vullen. De instroom in het orkest komt deels uit het leerlingenorkest en deels van ervaren muzikanten uit andere orkesten uit de regio (de zogenaamde ‘zij-instromers’) die graag bij Eensgezindheid willen spelen.

Het grootorkest van Eensgezindheid repeteert iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in het clubgebouw van Kleurenpracht op Het Zevenhuizen 50 te Heiloo.

Voor meer informatie over het Grootorkest kunt u contact opnemen met het informatienummer 072 533 48 51 of u kunt zich aanmelden via onderstaand contactformulier.

  Hier kan je je inschrijven voor het Grootorkest, lees voor ons beleid inzake de AVG onze Privacy Policy

  Achternaam

  Voornaam

  geboortedatum

  Geboorteplaats

  Postcode + adres

  Woonplaats

  Telefoon vast of mobiel

  Uw email

  Schrijft zich in voor het instrument

  Aantal ervaringsjaren op bovenstaand instrument

  Ik bezit een eigen instrument ja/nee
  janee

  Ik bezit de volgende muziekdiploma's
  GeenHAFA AHAFA BHAFA CHAFA D

  Eventuele opmerking

  Voer onderstaande code in
  captcha

  Geef een antwoord

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.