Filmpjes

Hier treft u enkele filmpjes die in de loop der tijd gemaakt zijn van ons orkest.

Ter gelegenheid van haar 120 jarig bestaan deed Eensgezindheid een Flashmob met The Rose bij de winkelcentra in Heiloo op zaterdag 3 november 2018. Dit als opstapje naar het jubileumconcert van 10 november in Flectcher Heiloo.

Op zondag 10 mei 2015 vond de filmopname plaats voor de filmclip “Van Oranje” op enkele locaties in het Noord-Hollandse Heiloo. Volgens een  heel origineel en eigentijds draaiboek en met de modernste (drone) technieken zijn de opnames uitgevoerd . “Spelen in Vrijheid” is het centrale thema van deze filmopname van het muziekstuk “Voor Oranje”.

Eensgezindheid wilde met deze filmclip meedingen naar een prijs welke is uitgeschreven in het kader van 200 jaar Koninkrijk. Met het spelen het muziekstuk “Van Oranje”  wordt in de opname de verbindende factor uitgebeeld  tussen alle inwoners van Nederland, ieder met zijn of haar eigen talent”. Volgens de jury was de inzending van Eensgezindheid heel origineel omdat het orkest muzikaliteit aan creativiteit wist te binden. Het thema “spelen in vrijheid” was ook uitstekend gekozen. Het filmpje stal de harten van de juryleden, aldus het juryrapport. De muzikale uitvoering schoot daarentegen iets te kort ten opzichte van het Frysk Jeugdorkest waardoor Eensgezindheid de eerste prijs niet haalde.

 

Op zondagmiddag 26 mei 2013 was er een uitvoering van het Heilooër Volkslied. Onder de inspirerende leiding van componist en dirigent Teunis van der Zwart werd het lied ingestudeerd door een gelegenheidsorkest met als kern de jeugd van “Eensgezindheid” en een gelegenheidskoor bestaande uit zangers en zangeressen uit de deelnemende koren, maar ook uit het publiek. Zelfs burgemeester Romeyn en wethouder Jacob Ouderkerken deden mee, bij de basstemmen van het koor.

Een filmopname van de gezamenlijke uitvoering van het Heilooër Volkslied.

 

Het voorjaarsconcert van Eensgezindheid en The Fifty Singersop 24 april 2010 onder leiding van Jan Schut en Lonneke Lute werd dit jaar prima bezocht door een enthousiast publiek. Het concert was voor Eensgezindheid bijzonder te noemen daar zij na de beëindiging van de samenwerking met haar vorige dirigent feitelijk geen dirigent meer had om naar het concert toe te werken.

 

Een optreden van het opstaporkest tijdens het Kerstconcert in 2011.

 

Tijdens de intocht van de ‘Ouden van Dagen’ in Heiloo in 1938 loopt het hele dorp uit om deze happening met automobielen van de Heilooërs notabelen mee te maken. De oudjes beleefden een geweldige dag in Noordwijk en worden onthaald met muziek van Eensgezindheid en St. Caecilia in Heiloo. U ziet hier een fragment van een voor deze tijd unieke kleurenfilm.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.