Eensgezindheid genomineerd voor Koninklijk optreden

Den Haag  – De jury van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk muziekwedstrijd heeft besloten dat er vier orkesten een nominatie ontvangen voor de hoofdprijs van de muziekwedstrijd waaraan muziekvereniging Eensgezindheid heeft deelgenomen. De hoofdprijs is een optreden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam tijdens de slotviering van 200 jaar Koninkrijk. Vandaag werd bekend dat één van de genomineerde orkesten Eensgezindheid uit Heiloo is.

Eensgezindheid heeft volgens de jury met een originele inzending laten zien dat zij muzikaliteit aan creativiteit weet te binden. Het thema “Spelen in vrijheid” was uitstekend gekozen in tegenstelling tot andere orkesten die alleen het muziekstuk technisch perfect wilde spelen zonder verhaal eromheen. De andere genomineerde orkesten zijn: Excelsior uit Winterswijk, het Frysk Jeugdorkest en Melodia uit Wijckel.

Op NPO 1 en in aanwezigheid van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zal het winnende orkest haar uitvoering van het speciaal voor deze viering door componist Carl Wittrock geschreven muziekstuk ‘Van Oranje’ ten gehore mogen brengen.

De jury komt in augustus nog eenmaal bijeen zodat op 20 augustus bekend kan worden gemaakt welk van de vier genomineerde orkesten de definitieve winnaar is van de muziekwedstrijd. Uiteraard zal er ook gekeken worden in hoeverre de filmopname bekeken wordt op youtube en wat de reacties daarop zijn.

De film is te bekijken via onderstaande link en informatie over de slotmanifestatie van 26 september is te vinden op www.200jaarkoninkrijk.nl.

Bekijk hieronder de inzending van Eensgezindheid

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.