Eensgezindheid en Jeugdtheater brachten smaakvol muziektheaterstuk

Heiloo – Op de tweede dag van Music Meeting Heiloo werd door verschillende muziekgroepen uit Heiloo en omstreken wederom een gevarieerd programma geboden voor het aanwezige publiek. Ondanks het mooie weer was er  levendige verkeer van publiek tussen de drie optreedlocaties in De Strandwal, de Cultuurkoepel en de Refter.

Op zondag 5 juni trad Muziekvereniging Eensgezindheid tweemaal op in de Cultuurkoepel in samenwerking met Jeugdtheater Heiloo (SJTH). Zij brachten het sprookje Rapunzel tot leven met een smaakvolle en solide muzikale omlijsting. Het werd uitermate gesmeerd gespeeld dankzij de muzikale kwaliteit van Eensgezindheid onder leiding van Alwin van Halm. De sprookjesverteller Frits Hogerheijde, gekleed in een ceremonieel gewaad met driekantsteek op het hoofd, wist  steeds de juiste sympathieke toon te zetten waardoor het verhaal tot leven kwam. De jeugdige theaterspelers beelden de rollen van prinses, heks en prins verdeeld over zes verschillende tableaux op gevoelige en innemende wijze uit. De tableaux werden pas actief op het moment dat het orkest speelde en de verteller stil was.

 

Foto: Peter Bijkerk

Foto: Peter Bijkerk

Landgoed Willibrordus biedt een fraaie ambiance voor de Music Meeting. Het was wel jammer dat alle buitenoptredens in de buitentuin naar binnen verplaatst waren. Voor de buitenoptredens was namelijk het slechtweer scenario in het leven geroepen omdat het te heet was om daar op te treden.

Eensgezindheid blikt terug op een succesvolle uitvoering die ondanks de korte gezamenlijke generale repetitietijd van maximaal twee uur  in de Cultuurkoepel succesvol is verlopen.

 

Fotorapportage: Peter Bijkerk

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.