Veel belangstelling voor muzieklessen bij Uit&Zo Heiloo

Heiloo – Tijdens Uit&Zo Heiloo op zaterdag 3 september was er veel belangstelling voor de informatiekraam van Eensgezindheid. Op luchtige wijze werden de bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheden tot het volgen van muzieklessen en de instrumenten waarop deze lessen gegeven kunnen worden.

 

Uit&ZoHeiloo (2)Uit&ZoHEiloo3Uit&ZoHeiloo4

Vooral de jeugd vanaf groep 4 bleek interesse te hebben in de mogelijkheden bij het opstaporkest waarbij je in groepsverband wekelijks les krijgt op blokfluit. Bij deze lessen leer je enkele noten spelen, te kijken naar een dirigent en samen muziek te maken.

Maar ook de leerlingen die al wisten op welk instrument ze wilden gaan lessen  waren geïnteresseerd in de beschikbare instrumenten. Vooral de saxofoons en dwarsfluiten bleken erg in trek te zijn. Maar ook de trompet en de klarinet bleven niet lang op de kraam liggen daar ze regelmatig even bespeeld werden.

Start nu met muziekles!

Startende leerlingen (6 tot 21 jaar) die zich inschrijven als jeugdlid van Eensgezindheid en zich vervolgens Inschrijven op de muziekschool en kiezen voor Pakket I (bij groepsles) of voor Pakket II (bij individuele les),  kunnen dankzij het TAQA  Cultuurfonds maximaal 50% van de leskosten vergoed krijgen van Eensgezindheid.

Leerlingen krijgen in dat geval, indien mogelijk, les in groepsverband, gemiddeld 15 minuten per leerling per week. In overleg met de docent kan gekozen worden voor een les om de week (19 lessen) van gemiddeld 30 minuten per individuele leerling. Bij Pakket II wordt er 20 minuten les per week gegeven.

Let op: dit TAQA  stimuleringsbudget  is beperkt in omvang dus wees er snel bij want op = op!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.