Instrumentale talentenshow met passie voor een instrument

Het RTL4-programma Het Orkest Van Nederland is een talentenjacht waarin wordt gezocht naar de beste klassieke muzikanten. Het doel is een uniek orkest te vormen dat uiteindelijk gaat optreden in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Met Het orkest van Nederland  begeeft RTL zich voor het eerst in haar bestaan op klassiek terrein, waarin de unieke muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest centraal staat. Jong en oud met een grote passie en liefde voor een instrument mag meedoen.

Van topstukken uit het klassieke repertoire, tot een bewerking van een bekende pophit én zelfs een stuk met een DJ; de muzikanten moeten van alle markten thuis zijn en dus wel tegen een beetje spanning kunnen. Gelukkig worden zij geselecteerd, gecoacht, begeleid en bijgestaan door een zeer vakkundige en gevarieerde jury.

Martijn Krabbé en Dominic Seldis, bekend contrabassist én lid van het Koninklijk Concertgebouworkest, nemen de presentatie voor hun rekening. Martijn is met zijn bijzondere manier van kandidaten benaderen dé aangewezen man voor dit programma. Als geen ander weet hij de deelnemers hun verhaal te laten vertellen om hen vervolgens te laten stralen in een auditie.

De vakbekwame jury bestaat uit fenomenale violiste Simone Lamsma, topdirigent Jan Willem de Vriend, Nederlands beroemdste pianist en componist Wibi Soerjadi, bekend operazangeres/mezzosopraan Tania Kross en DJ/producer Ronald Molendijk. Molendijk, één van de grondleggers van de underground house in Nederland en bekend van de succesvolle formatie Soulvation, is ervaren in het arrangeren en samenwerken met orkesten.

Uitzendingen: RTL 4, zondag 7, 14 en 21 december tussen 20.30 en 22.00 uur, live finale op maandag 22 december tussen 20.30 uur en 22.30 uur.

Reacties zijn gesloten.