Filmclip “Spelen in Vrijheid” online

Heiloo – Op donderdag 21 mei 2015 werd voor het eerst de filmclip “Spelen in Vrijheid” vertoond in aanwezigheid van de leden van Eensgezindheid. Ook de vrijwillige technici en regisseurs die de film mede mogelijk hebben gemaakt en de kinderen die Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima speelden in de film waren aanwezig bij deze eerste vertoning.  Na de vertoning op een groot scherm werd met een officiële muisklik door Koningin Maxima de film online gezet op Youtube.  

Na de filmopname van zondag 10 mei 2015 zijn er door de dirigent en de cameraman vele uren  besteed aan de montage van alle gemaakte shots. Het was een hele klus om alle shots op logische wijze in een ruim 7 minuten durende filmclip te monteren. Om van alle shots een complete film te maken werden er volgens een vooraf gemaakt draaiboek beelden gezocht die synchroon moesten lopen met de eerder opgenomen geluidsopname van het muziekstuk “Van Oranje”  van componist Carl Wittrock.

Eensgezindheid wil met deze filmclip meedingen naar een prijs welke is uitgeschreven in het kader van 200 jaar Koninkrijk. Met het spelen het muziekstuk “Van Oranje”  wordt in de opname de verbindende factor uitgebeeld  tussen alle inwoners van Nederland, ieder met zijn of haar eigen talent”.

De beste, de leukste of origineelste uitvoering wordt beloond. De groep die wint, mag tijdens het slotevenement van 200 jaar Koninkrijk op 26 september 2015 optreden in Amsterdam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.