Feestelijke opening in het Historisch Museum Heiloo

Heiloo – Na de bijzondere tentoonstelling gewijd aan het Landgoed Ter Coulster is nu de tentoonstelling “125 jaar Muziekvereniging Eensgezindheid” te bewonderen in het Historisch Museum Heiloo.

Zaterdagmiddag 28 oktober was een mooie middag, een zaal vol genodigden, een welkomstwoord van Paul Morch, die de tentoonstellingscommissie bedankt voor hun tomeloze inzet, daarna interessante woorden van wethouder Antoine Tromp. Hij sprak over het belang van culturele activiteiten en over de samenwerking tussen verschillende verenigingen. Die samenwerking is er de laatste maanden zeker geweest tussen de Historische Vereniging en Eensgezindheid. Dat werd duidelijk bij de opening verricht door de voorzitter van Eensgezindheid en de mevrouw Beets-Boot. De voorzitter bedankte de Historische Vereniging ervoor de geschiedenis van de muziekvereniging in deze tentoonstelling zo aantrekkelijk tot uiting te brengen. De grote prijzenkast, verschillende antieke en zware instrumenten, foto’s, documenten en nog veel meer werden door Eensgezindheid aangeleverd.

Hoogtepunt deze middag wat het aanstekelijk optreden van ruim 20 muzikanten, zij speelden “La Bannière” van voormalig dirigent Albert Meijns. Tot slot werd de film over Eensgezindheid, gemaakt door Wouter Droge en Luuk van Raalte vertoond waarvoor na afloop luid werd geapplaudisseerd. Bron: Historische Vereniging Heiloo.

Reacties zijn gesloten.