Eensgezindheid luidt voorjaar in “Met de Franse Slag”

Heiloo – Afgelopen zaterdag luidde Muziekvereniging Eensgezindheid het voorjaar in met het “Concert met de Franse Slag” waarbij zowel het leerlingen- als gootorkest zich lieten horen met diverse Franse werken.

In de zaal van Fletcher Heiloo trad naast Eensgezindheid ook de populaire band Alderliefste op en chansonnière Anne Wirix. Alderliefste speelde samen met het orkest de bekende werken Laat Me/Vivre en Une Belle Histoire. Anne Wirix wist zich daarentegen in haar rol als De Franse Gouvernante en chansonnière Edith Piaf telkens op unieke wijze te vermommen. Als klapstuk vertolkte zij ook de zingende non Sœur Sourire (zuster glimlach) met het wereldberoemde Dominique.

 

foto4

Tijdens de muziekstukken werden er interessante (film)beelden getoond. (Foto: H. Romeyn)

Tijdens het concert werd er een mooie beamerpresentatie gedraaid die geheel aansloot bij de muziekstukken die gespeeld werden. Zo was er bij het stuk  “Le Prentemps” een overzicht te zien van de mooiste lentefoto’s die ingestuurd waren via de Uitkijkpost en de Facebookpagina “Je bent Heilooër als…”. Tijdens de “Hightlights of The Ariscocats” werd er zelfs live filmmuziek synchroon met de gelijknamige tekenfilm gespeeld wat erg in de smaak van het publiek viel.

 

Laat Me

Laat Me / Vivre werd uitgevoerd in een gezamenlijke uitvoering met orkest en Alderliefste. (Foto: H. Romeyn)

 

 

 

De presentatie werd verzorgd door Lotte van Steeg, zij wist de zaal op pakkende (Franse) wijze te vertellen welke orkeststukken gespeeld werden en wat het (soms trieste) verhaal achter deze stukken was.

Tijdens de pauze werd er een grote tombola gehouden ten bate van de muziekvereniging die door allerlei (gemeentelijke) bezuinigingen en BTW verhogingen behoorlijk moet bezuinigen op concerten, directiekosten, bladmuziek en instrumentarium. Bijna alle prijzen werden verloot dus werd dit zowel voor de vereniging als de vereniging als succesvol beschouwd.

 

Alderliefste

Alderliefste wist de zaal te boeien met Frans/Nederlands werk van hun nieuwste CD Trois. (Foto: H. Romeyn)

Zuster Glimlach

Na enige consternatie verschijnt Zuster Glimlach achter een goed geoutilleerde rolator ten tonele met haar hit “Dominique”. (Foto: H. Romeyn)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het publiek was erg onder de indruk van de band Alderliefste die naast de gezamenlijke stukken ook enkele eigens nummers van hun nieuwe CD “Trois” zongen, een Frans-Nederlandse mix van hits en eigen werk. Alderliefste vroeg ook aan de zaal wat “Eensgezindheid” eigenlijk in het Frans was. Een klein meisje uit de zaal wist te vertellen dat het “Unanimité”   was en zij kreeg van Gerard Alderliefste als prijs de nieuwe CD uitgereikt.

Eensgezindheid blikt terug op een zeer geslaagd concert en tegelijkertijd  ook vooruit naar het komende muziekevenement in Heiloo op  zondagmiddag 1 november. Er wordt dan een een doorlopend festivalprogramma georganiseerd met verschillende orkesten en ensembles. Er zal deze middag bijpassende Egerländer, Tsjechische en Böhmische muziek ten gehore worden gebracht. Eensgezindheid is daarbij gekleed in dirndls (dames) en lederhosen (heren). Lange biertafels en bier uit grote bierpullen zorgen ervoor dat je volledig op gaat in een echt Oktoberfest.

Foto’s: Mary Geluk-Beets

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.