Repetities gestart voor Eensgezindheid & Jus for Live Music Night

Heiloo – Momenteel zijn de repetities gestart voor het grote muziekspektakel dat op 1 november in Heiloo gaat plaatsvinden. Eensgezindheid en Jus for Live Music gaan dan een gezamenlijk “promsachtig” concert geven in de grote zaal van Cultureel Centrum De Strandwal te Heiloo. Klassieke en populaire muziek zullen een harmonieus geheel vormen met het aanwezige publiek. De Second Walz zal een muziekstuk zijn dat deze avond zeker niet zal ontbreken.

De Russische componist Dmitri Shostakovich schreef zijn Jazz-Suite Nr. 2 in 1938 in opdracht van het Russisch Staatsorkest voor Jazz. Dit orkest stond toen onder muzikale leiding van Serge Koussevitzky. Net zoals in zijn eerste suite komt ook in deze tweede jazz-suite de genialiteit en het gevoel voor humor van de componist sterk tot uiting. Hoewel de naam doet vermoeden dat men met echte onvervalste jazz te maken krijgt is dit echter niet geheel waar. Integendeel zelfs, de compositie bevat vrijwel geen jazz-elementen. Het is meer een ballet-suite met westerse – vooral Weense – invloeden uit de romantiek.

Second Walz

Pop en Klassiek ontmoeten elkaar

Deel 6 uit de Jazz-Suite Nr. 2 van Shostakovich is een wals. Deze wals is eigenlijk een Weense wals “à la Johann Strauss”. De pogingen van Shostakovich om aansluiting te krijgen met de Westerse romantiek zijn zeer duidelijk hoorbaar. Deze wals werd in Nederland mateloos populair door de vertolking van André Rieu en zijn Strauss-Orkest. Dagelijks was deze vertolking meerdere malen op radio en TV te horen en te zien. Deze “klassieke” melodie kwam zelfs in de Mega-Top 50 terecht en stond binnen de kortste tijd nummer 1 op deze pop-lijst!

Volg de media en deze website voor meer informatie over dit concert.

Reacties zijn gesloten.