Music Meeting Meets Eensgezindheid Heiloo

HEILOO – Artistiek leider Teunis van der Zwart van Music Meeting Heiloo, de muziekmanifestatie in het weekeinde van 25 en 26 mei, presenteerde het volkslied van Heiloo afgelopen vrijdagavond aan de deelnemende koren en orkesten.

 images

Simpel maar indrukwekkend

“Het is een simpel lied, want het moet door iedereen kunnen worden meegezongen”, vertelde Teunis aan de verzamelde musici. Maar omdat hij het vierstemmig heeft gemaakt en het lied ‘aangekleed’ heeft met een intro voor instrumentalisten, klinkt het indrukwekkend – bijna als een nationaal volkslied.

De aanwezige vertegenwoordigers van muziekmakend Heiloo hadden er een bewonderend applaus voor over. In het bijzonder  voor de versie waarbij Teunis een vooruitblik had gecomponeerd op Carmen, de opera waarvan de uitvoering voor volgend jaar op het programma staat.

Muziekmanifestatie

Het Heilooër Volkslied is vanaf deze week te downloaden via www.teunisvanderzwart.nl De repetitie ervan door de deelnemende koren en orkesten, maar ook door individuele zangers en muzikanten, is op zaterdagmiddag 25 mei. Diezelfde middag houden alle aan de Music Meeting deelnemende verenigingen openbare repetities waarbij het publiek informatie kan vragen en uitleg krijgt over de stukken die worden gerepeteerd.

Zondag 26 mei belooft het op het terrein van de GGZ een buitengewoon gezellige middag te worden. Buiten vindt een braderie plaats, binnen in het ontmoetingscentrum “De Strandwal” laten de plaatselijke muziekverenigingen zich van hun beste kant horen. De gezamenlijke uitvoering van het Heilooër volkslied zal het spectaculaire sluitstuk worden van deze eerste editie van Music Meeting Heiloo.

Meedoen

Individuele zangers en muzikanten kunnen zich nog steeds opgeven voor het gelegenheidskoor en –orkest dat het Heilooër Volkslied uitvoert. Ook doet de organiserende werkgroep een beroep op vrijwilligers die in de organisatie van de muziekmanifestatie willen bijspringen. Opgaven en informatie via musicheiloo@gmail.com.

Leerlingenorkest

Eensgezindheid speelt met een aangepaste bezetting van het leerlingenorkest op zaterdag 25 mei van 15.20  tot 15.50 uur  en op zondag van  15.30 tot 16.00 uur. Het verschil tussen de zaterdag en zondag is dat de zaterdag een open repetitie wordt gehouden is en op de zondag een klein concertje wordt gegeven.

Gelegenheidorkest

Op de zaterdag is er van 15.55 tot 16.25 een repetitie van het gelegenheidsorkest. Dit orkest wordt samengesteld uit het leerlingenorkest aangevuld met andere “loslopende” muzikanten die deze middag ook aanwezig zijn en een instrument mee hebben. Zij zullen dan gezamenlijk het Heilooër Volkslied gaan repeteren onder leiding van dirigent Teunis van der Zwart. Op de zondag is er aansluitend op ons optreden van 16.10 tot 16.40 uur  een Grande Finale gepland waarbij het gelegenheidskoor en het gelegenheidsorkest het Heilooër Volkslied gezamenlijk gaan uitvoeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.