In memoriam Wouter Koelemaij

Heiloo – Op 1 april  2013 is ons erelid Wouter Koelemaij op 86 jarige leeftijd overleden. Wouter Koelemaij is voor de vereniging een bijzonder mens geweest daar hij jarenlang de concerten van de vereniging presenteerde.  Tijdens het Kerstconcert  in Huize Overkerck op zondag 19 december 2005 heeft Wouter Koelemaij afscheid genomen als concertpresentator van het orkest. Onder toeziend oog van vele belangstellenden bedankte de voorzitter Dulmers hem voor zijn enorme toegewijde inzet in de afgelopen periode.

 

Wouter koelemaij

Wouter Koelemaij presenteert het donateursconcert in de Volksmuziekschool Heiloo

Wouter Koelemaij is in 1985 begonnen met presenteren. Als trouwe bezoeker van de donateursconcerten merkte hij bij de toenmalige voorzitter Dijkstra op dat de presentatie van de jaarlijkse donateursconcerten in de toenmalige Volksmuziekschool van Heiloo voor verbetering vatbaar was. De van oorsprong Poolse dirigent uit die tijd Carl Fullbrandt probeerde namelijk zelf geheel onverstaanbaar met handen en voeten duidelijk te maken wat het orkest ging spelen, dat was zelfs voor de orkestleden nog lastig omdat ze ook niet meer wisten wat ze gingen spelen. Het duurde dan ook niet lang of  Wouter Koelemaij presenteerde op geheel eigen wijze de voorjaarsconcerten en later ook de najaars- en kerstconcerten. Kenmerkend van hem was dat hij ruim voor aanvang van het concert de repetities van Eensgezindheid bezocht en  zich verdiepte in de achtergronden van de componisten en arrangeurs. Maar ook het persoonlijke contact met de leden was voor hem een belangrijke inspiratiebron geworden voor zijn tekst en uitleg over de stukken. Ook het contact met de donateurs werd hierdoor steeds intensiever, daar hij een belangrijk deel van het donateursbestand aan hem toegewezen kreeg voor het rondbrengen van de uitnodigingen. Met veel plezier bracht hij jaren lang de donateurskaarten en uitnodigingen rond en hij heeft hierdoor veel persoonlijke vrienden gekregen, veelal oud-leden of  contactpersonen van andere (zuster)verenigingen. De mooie verhalen van Eensgezindheid uit de glorietijd heeft hij dan ook  meerdere malen mogen aanhoren, met als consequentie dat hij soms niet verder kwam dat één donateurskaart per dag.

 

Afscheid koelemaij 2005

Voorzitter Dulmers bedankt presentator Koelemaij voor zijn jarenlange inzet

Met presenteren moest hij in 2005 stoppen, volgens eigen zeggen niet vanwege zijn gezondheid, maar meer omdat hij het toen tijd vond voor een ander. Maar ook daarna is  Koelemaij als niet meespelend erelid van Eensgezindheid zeer betrokken gebleven bij het reilen en zeilen van de vereniging.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.