Groot Heiloo gevoel tijdens Music Meeting 2013

HEILOO- Langdurig applaus, veel loftuitingen en een uitgelaten sfeer: de Music Meeting die in het weekend van 25 en 26 mei gehouden werd in cultureel centrum ‘De Strandwal’ te Heiloo, eindigde met een manifest Heiloo-gevoel.

Vijftien muziekgroepen uit het dorp presenteerden zich in een informele sfeer op deze eerste jaargang van het muziekevenement. Zaterdag met een openbare repetitie van het repertoire, zondag met een heus optreden. Koren en orkesten vooral in de grote zaal, solisten en kleine ensembles in de intieme Tuinzaal van het GGZ-gebouw.

Music Meeting 2013

 

 

Music Meeting 2013

 

Music Meeting 2013

 

 

 

 

 

Openbare repetitie van het leerlingenorkest

Bij de officiële opening zondagmorgen sprak de ambassadeur van Music Meeting Heiloo, burgemeester Hans Romeyn, over de geboorte van een nieuw kind in cultureel Heiloo. Er heerste onder de muzikanten groot enthousiasme en het publiek waardeerde hun optredens zeer.

 

Een filmopname van de gezamenlijke uitvoering van het Heilooer Volkslied.

 

Uitvoering van het Heilooër Volkslied

Hoogtepunt was zondagmiddag de uitvoering van het Heilooër Volkslied. Onder de inspirerende leiding van componist en dirigent Teunis van der Zwart werd het lied ingestudeerd door een gelegenheidsorkest met als kern de jeugd van “Eensgezindheid” en een gelegenheidskoor bestaande uit zangers en zangeressen uit de deelnemende koren, maar ook uit het publiek. Zelfs burgemeester Romeyn en wethouder Jacob Ouderkerken deden mee, bij de basstemmen van het koor.

In zijn slotwoord kondigde artistiek leider Van der Zwart van Music Meeting Heiloo aan, dat volgend jaar gestreefd wordt naar de uitvoering van de opera Carmen door Heilooër muziekverenigingen. Voorwaarde is wel dat de organiserende vrijwilligersstichting voldoende geld weet in te zamelen. De eerste stap werd daarvoor zondagmiddag gezet door de bezoekers: in de tuba die dienst deed als collectebus werd na afloop bijna 700 euro gedoneerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.