Eensgezindheid presenteert nieuwe kledinglijn

Heiloo – In voorbereiding op het jubileumjaar in 2018 is Muziekvereniging Eensgezindheid druk bezig met het moderniseren van haar orkesten. Naast het investeren in goed licht en geluid is er door een kledingcommissie ook gezocht naar nieuwe kleding voor de orkestleden. Sinds de oprichting in 1898 is de uniformering van de orkestleden altijd een discussiepunt geweest.

Toen het orkest nog volledig uit mannen bestond werden er voornamelijk nette zondagse pakken gedragen tijdens de concerten. Later kwamen er ook dames meespelen in het orkest.  In de jaren  ’50 ging het orkest ook op straat marsen lopen tezamen met de drumband. Omdat er geen uniform was voor de muzikanten zag de kleding er niet universeel uit. De een kwam met een geruite pet, de ander met een klotje, een derde had bretels om en een vierde liep in een leren rijbroek. Eind jaren ’50 besloot men daarom uniformen aan te schaffen. Toen kwamen de blauwe/witte uniformen met witte pet, daarna de beige/bruine uniformen zonder pet en begin jaren ’90 de  bordeauxrode uniformen met een gilet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impressie van de nieuwe kledinglijn

Tegenwoordig willen de orkestleden weer zelf  bepalen wat ze dragen tijdens concerten. Om toch uniform voor de dag te komen werd er steeds een dresscode afgesproken dat aansloot op het thema van het concert. Om ook buiten de concertzalen herkenbaar te blijven is eind vorig jaar het besluit genomen om te investeren in een nieuwe kledinglijn op basis van zwart en zilverkleurige accessoires.

Tijdens het voorjaarsconcert op 22 april met thema “A Night at the Movies” tezamen met de band Brassta La Vista in Fletcher Heiloo (Kwartje Koffie) zal de vereniging haar nieuwe kledinglijn presenteren.  Kaarten voor dit concert zijn te reserveren via deze website of  072 5334851.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.