Start inschrijving opstaporkest

Heiloo – Tijdens de open dag van de Muziek- en Dansschool Heiloo aan ’t Veld 1 te Heiloo op zaterdag 9 juni start de Heilooër muziekvereniging Eensgezindheid met de inschrijving voor het nieuwe opstaporkest.

In september 2012 start een speciaal opstaporkest dat bedoeld is voor leerlingen van groep 4 t/m 8 uit het basisonderwijs. Het betreft een speelse instrumentale oriëntatiecursus van 1 jaar, gericht op de blaasmuziek. Op een lichtvoetige wijze worden de leerlingen vertrouwd gemaakt met de verschillende mogelijkheden van de blaasmuziek.Met behulp van de sopraanblokfluit leren de leerlingen de eerste drie maanden de beginselen van het notenschrift, de blaastechniek, het samenspel etc. Ook wordt er aandacht besteed aan het muzikale voorstellingsvermogen. De leerlingen kunnen op deze wijze verder kennismaken met de muziekvereniging en de diverse mogelijkheden in het leerlingenorkest.

In het opstaporkest wordt er wekelijks les gegeven op donderdag van 18.30-19.00 uur in het repetitielokaal van de muziekvereniging in het bedrijfsgebouw van Ko Hartog aan De Oude Werf 18 te Heiloo. De lessen worden gegeven door een ervaren onderwijzeres uit het basisonderwijs.

Iedere leerling ontvangt van de vereniging een sopraanblokfluit, aantrekkelijk studiemateriaal en een bijbehorende CD. Met enkele weken kunnen de kinderen al leuke muziek spelen en thuis oefenen met een CD. Het opstaporkest zal langzaam maar zeker gaan meespelen in het leerlingenorkest waar ook andere blaasinstrumenten en slagwerk bespeeld worden. Ook zal het opstaporkest meewerken aan de concerten van Eensgezindheid, zoals bijvoorbeeld het Kerstconcert.

In juni 2013 kunnen de leerlingen zich vervolgens inschrijven op de Muziek- en Dansschool Heiloo waar zij tegen een gereduceerd tarief les kunnen krijgen op een ander in bruikleen gegeven instrument van de vereniging, zoals bijvoorbeeld de trompet, de bugel, de klarinet, de dwarsfluit, de saxofoon of het slagwerk. Ook een privédocent kan tot de mogelijkheden behoren, maar dan is er geen gereduceerd tarief mogelijk. Vanaf september krijgen de leerlingen les op het nieuwe instrument op de muziekschool of bij de privédocent. Binnen afzienbare tijd is het vervolgens mogelijk mee te spelen op de repetities van het leerlingenorkest en tijdens het voorjaarsconcert van op hun zelfgekozen instrument. Het leerlingenorkest van Eensgezindheid repeteert op dezelfde avond als het opstaporkest in het bedrijfsgebouw van Ko Hartog aan De Oude Werf 18 te Heiloo aansluitend van 19.00 tot 19.45 uur.

Inschrijving voor het opstaporkest is mogelijk door het inschrijfformulier (dat via onderstaande link is te downloaden) in te vullen en te mailen naar: secretariaat@mv-eensgezindheid.nl. De kosten voor het opstaporkest bedragen slechts € 75,- per jaar inclusief in bruikleen een blokfluit, muziek en een lessenaar. De inschrijftermijn loopt t/m september 2012. Telefonische informatie is te verkrijgen via 072 5334851.

Het inschrijfformulier is te downloaden via: Inschrijfformulier Opstaporkest 2012/2013

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.