Eensgezindheid start met een nieuwe dirigent

Dirigent

Alwin van Halm, een dirigent met ambities

Heiloo – De Heilooër muziekvereniging Eensgezindheid is gestart met een nieuwe dirigent. Zijn naam is Alwin van Halm uit Purmerend. Van Halm groeide op in het centrum van Heiloo en startte als klein jongetje samen met de huidige voorzitter bij Eensgezindheid op de bugel. In die tijd werden leerlingen nog door de eigen leden opgeleid. Thijs Groot, een belangrijke motor binnen zowel de muziekvereniging als ook de operettevereniging leerde hem de eerste noten lezen.
Van Halm groeide op in een zeer muzikaal gezin. Zijn moeder was jarenlang lid en regisseur bij de Heilooër Operettevereniging. Na de middelbare school ging Van Halm naar de PABO. Deze opleiding werd gecombineerd met een opleiding Hafabra directie aan het ACKV te Alkmaar. Daarnaast nam hij ook piano-, hobo- en slagwerklessen. Directielessen kreeg hij van hoofdvakdocent Jan Schaap aan de Conservatoria van Amsterdam en Alkmaar. In 1990 zwaaide Alwin af op de bok bij zustervereniging Caecilia. In de jury zaten de componist Piet Laro, inspecteur der militaire muziek Jan van Ossenbruggen, docent Jan Schaap en de toenmalige dirigent van Caecilia Henk van Veldhuijzen. Naast dirigeren is Alwin ook actief met componeren en arrangeren voor diverse orkesten.

Muziekvereniging Eensgezindheid heeft na een proefperiode met meerdere repetities en concerten een oude bekende in huis gehaald. De ambities van deze dirigent zijn hoog, want na de zomervakantie wordt er een start gemaakt met de repetities voor het concert op Uit & Zo Heiloo en het Najaarsconcert op 8 november in Cultureel Centrum De Strandwal op het GGZ terrein. Dit groots opgezette concert wordt uitgevoerd in de stijl van The Night of The Proms. Diverse koren en bands uit Heiloo zullen hieraan hun medewerking gaan verlenen. Ook het publiek wordt hierbij uitgedaagd om mee te doen! U kunt als ervaren muzikant meespelen in het orkest maar ook meezingen met het koor. Meer informatie over de dirigent, het orkest en het concert is binnenkort te lezen via diverse media en deze website

Reacties zijn gesloten.