Anneke Loman gekozen tot De Maestro van Heiloo

Heiloo – Afgelopen zaterdag werd tijdens het “Heiloo Got Talent” voorjaarsconcert  van Muziekvereniging Eensgezindheid de winnaar van de dirigentenwedstrijd bekend gemaakt. Na enkele voorrondes werd uit de drie genomineerde kandidaten de Maestro van Heiloo bekend gemaakt tijdens dit concert.

Volgens de juryvoorzitter bleek Anneke Loman-Steggerda uit Heiloo de meeste punten te hebben gescoord. Zij kreeg uit handen van dirigent Alwin van Halm de welverdiende Gouden Dirigeerstok uitgereikt. Zij mocht daarom het orkest dirigeren met het door haar uitgekozen muziekstuk Hine e Hine, een kinderlied uit Nieuw-Zeeland. Het lied is geschreven tussen 1908 en 1916 door Fanny Rose Howie in de taal van de Maori’s en is speciaal bewerkt is voor orkest.

Anneke Loman ontvangt De Gouden Dirigeerstok

Anneke Loman benoemd tot De Maestro van Heiloo

 

Anneke Loman

Anneke Loman is 59 jaar jong, is bijna 36 jaar getrouwd  en heeft twee volwassen zonen en twee kleinkinderen. Ze woont sinds 1992 met veel plezier in Heiloo. Op basisschool De Duif werkt ze twee dagen in groep 1/2 en  doet dat met veel plezier.  Haar hobby’s zijn natuurlijk muziek en dan met name het zingen in het gezellige koor ‘Dames Groen’. De rest van haar vrije tijd vult ze met quilten, lezen, yoga en tennis. Anneke mocht voor het orkest  “Hine e Hine” dirigeren wat ze superspannend en erg gaaf vond. Ze vind het een heel mooi stuk en het orkest heeft het prachtig vertolkt. Ze heeft er erg genoten van de dirigentenworkshop en ook de feedback die zij kreeg met tips en tops vond ze erg prettig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.