MusicPower

MusicPower is een muziekproject dat bedoeld is voor leerlingen van groep 4 t/m 8. Het betreft een speelse instrumentale oriëntatiecursus, gericht op de blaasmuziek in de vorm van een opstaporkest.

Op een lichtvoetige wijze worden de leerlingen vertrouwd gemaakt met de verschillende mogelijkheden van de blaasmuziek. Met behulp van de sopraanblokfluit leren de leerlingen de eerste drie maanden de beginselen van het notenschrift, de blaastechniek, het samenspel etc.. Ook wordt er aandacht besteed aan het muzikale voorstellingsvermogen. De leerlingen kunnen op deze wijze verder kennismaken met de muziekvereniging en de diverse mogelijkheden in het leerlingenorkest.

 

muziekles
Muziekles geeft kinderen aantoonbaar het goede fundament bij hun toekomstige persoonlijke ontwikkeling. Onze maatschappij zal hiervan profiteren…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muzieklessen

Bij MusicPower wordt er wekelijks les gegeven op donderdag van 18.30-19.00 uur in het repetitielokaal van de muziekvereniging in het bedrijfsgebouw van Ko Hartog aan De Oude Werf 18 te Heiloo. De lessen worden gegeven door een ervaren onderwijzeres uit het basisonderwijs. Iedere leerling ontvangt van de vereniging een sopraanblokfluit, aantrekkelijk studiemateriaal en een bijbehorende CD. Met enkele weken kunnen de kinderen al leuke muziek spelen en thuis oefenen met een CD. De leerlingen van MusicPower zullen langzaam maar zeker gaan meespelen in het leerlingenorkest waar ook andere blaasinstrumenten en slagwerk bespeeld worden.

 

Vrije keuze muziekinstrument

Tijdens de instrumentenparade kan er gekozen worden voor een ander instrument
Tijdens de instrumentenparade kan er gekozen worden voor een ander instrument

Tijdens de lessen van MusicPower wordt er tijdens instrumentenparades kennis gemaakt met verschillende instrumenten. De leerlingen die overstappen op een ander blaasinstrument kunnen kiezen uit een (eveneens gratis) instrument  van de vereniging als de trompet, de klarinet, de dwarsfluit, de saxofoon of het slagwerk. Na enkele introductielessen bij de vereniging gehad te hebben, is het mogelijk om muzieklessen te volgen op de Muziek- en Dansschool Heiloo waar we samenwerken met gekwalificeerde muziekdocenten. Binnen afzienbare tijd (meestal binnen 1 jaar) is het vervolgens mogelijk om mee te spelen op de repetities van het leerlingenorkest. Wanneer leerlingen het vereiste niveau hebben bereikt, nemen zij deel aan de door de Inspectie van het Onderwijs en cultuureducatie erkende HaFaBra-examens. Deze worden op de muziekschool door de eigen leraar afgenomen, onder toezicht van een rijksgecommitteerde.

 

 

Aanmelden
Inschrijving voor MusicPower is vanaf januari 2017 weer mogelijk via onderstaand contactformulier. Meer informatie is te verkrijgen via telefoon 072-5334851.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met het informatienummer 072 533 48 51 of u kunt uw kind aanmelden via onderstaand contactformulier.

[contact-form-7 404 "Not Found"]